Асамблея прийняла участь в Інтернет-конференції «Україна та ЄС: можливості та перспективи співпраці», присвячену 25-річчю Донецького державного університету управління

                                     

         18-19 травня 2017 року, в м. Маріуполі Донецьким державним університетом управління проведено Інтернет-конференцію «Україна та ЄС: можливості та перспективи співпраці», присвячену 25-річчю, з дня заснування,  вищеназваного, нині авторитетного, закладу.

          Мета конференції – поширення і підвищення якості знань у сфері європейської інтеграції України, політики добросусідства, партнерства між Україною та ЄС в сфері економіки, політики, безпеки, наукова дискусія про можливості і перспективи співпраці між Україною та ЄС.

         У заході взяли участь органи державної влади, місцевого самоврядування,  викладачі, науковці, аспіранти, представники неурядових організацій та експерти, які пов’язані з питанням європейської інтеграції.

         Учасникам конференції було зачитано звернення Президента Всеукраїнської Асамблеї докторів наук з державного управління (далі – Асамблея), доктора наук з державного управління, професора, Заслуженого юриста України Романенка Євгена Олександровича.  Євген Олександрович привітав учасників заходу та зазначив, що проведення конференції стане певним внеском для інтеграції системи державного управління в Україні в європейський простір, разом з впровадженням європейських норм та цінностей у свідомості людей.

         Під час конференції, був проведений вебінар, в рамках проекту Програми Жана Моне «Європейські студії як засіб трансформації конфлікту в Україні» (Українська асоціація європейських студій), за участі українських та зарубіжних експертів. На вебінарі відбулося обговорення основних проблем та перспектив впровадження європейських реформ в Україні.

         Учасниками було зазначено, що, на сучасному етапі розбудови України як демократичної, соціальної та правової держави, час зробити ревізію своїх суперечливих досягнень останнього періоду і знайти кращий шлях підвищення власного конкурентного потенціалу і здатності бути повноцінним суб’єктом міжнародних відносин. Основою успішності євроінтеграційних зусиль може стати не квапливість, а виваженість, не прагнення до формального результату, а врахування всієї сукупності реальних обставин і тенденцій. Зрештою, саме така політика відповідає справжнім європейським традиціям.

         Від Асамблеї, у конференції взяли участь  її Президент – Романенко Євген Олександрович, та Виконавчий директор Президії – Чаплай Ірина Віталіївна з доповіддю на тему «Комунікативна взаємодія органів державної влади з громадськістю – інструмент ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ публічного управління  в Україні».

  Свіжа інформація про стан та тенденції інтеграційного руху України до Європейського Союзу сприятиме підвищенню кваліфікації спеціалістів, забезпеченню широких можливостей для налагодження системної співпраці з профільними організаціями.

         За результатами роботи конференції, буде опубліковано збірник тез доповідей та окремим збірником.