24.11.2016 відбулося щорічне зібрання членів Всеукраїнської асамблеї докторів наук з державного управління

image-0-02-05-3a5d62ef5bd5281d45412c434bfa8e07cb2303c0f19b292ab3e88c7caaec617d-V - копия

 

 

image-0-02-05-a620a9da971d25f8f3bb4d8dcee20486b9b8bee5183527aee73e5cab7923e9a0-V - копия

Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління провела, сумісно з Міжрегіональною Академією управління персоналом, Міжнародною Кадровою Академією, Конфедерацією недержавних вищих закладів освіти України, Українсько-Азербайджанським інститутом соціальних наук  і самоврядування Г.А. Алієва, науково-практичну конференцію «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІР РЕФОРМУВАННЯ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ», що відбулася 24 листопада 2016 р. у Міжрегіональній Академії управління персоналом.

Метою та завданням заходу було розгляд, на експертно-науковому рівні, стратегій, методів та інструментів реформування публічного управління в Україні шляхом упровадження європейських підходів у вітчизняну систему діяльності органів державної влади.

В рамках конференції, відбулося щорічне зібрання членів Всеукраїнської асамблеї докторів наук з державного управління.

Під час конференції відбулося обговорення наступних питань:

  1. Україна в європейських інтеграційних процесах: політичні аспекти реформування публічного управління.

  2. Український досвід становлення публічного управління.

  3. Впровадження європейського досвіду публічного управління в Україні: суспільна оцінка.

  4. Належне врядування та публічне управління в умовах інформаційного суспільства: технології забезпечення публічності влади.

  5. Децентралізація влади і публічне управління – як дорожня карта самобутності України.

  6. Публічне управління у процесах економічних реформ.

  7. Інструменти менеджменту у розвитку публічного управління.

  8. Сучасна парадигма публічного управління у закладах освіти.

На адресу конференції надійшов Лист-вітання від Чернеця Василя Гнатовича, Ректора Академії керівних кадрів культури і мистецтва України, професора з побажаннями творчого і професійного натхнення, плідної роботи, цікавих ідей, проектів, нових перемог та успіхів у реалізації планів.

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся Курко Микола Несторович, доктор юридичних наук, професор, Ректор Міжрегіональної Академії управління персоналом. Він наголосив на актуальності проведення конференції та виступив з доповіддю щодо сучасної парадигми публічного управління у закладах освіти.

Учасників конференції привітали:

Головатий Микола Федорович – доктор політичних наук, професор, проректор з наукової та виховної роботи Міжрегіональної Академії управління персоналом, окреслив актуальні проблеми впровадження європейських стандартів кадрового забезпечення державної служби в Україні;

Гербеда Сергій Володимирович – перший заступник Голови Національної служби посередництва та примирення присвятив свою доповідь висвітленню європейського виміру в державному управлінні, з різних позицій та в різних контекстах.

Доповідь Бідзюри Івана Павловича – доктора політичних наук, професора, директора Українсько-Азербайджанського інституту соціальних наук і самоврядування Г.А. Алієва була присвячена європейському, інноваційному механізму розвитку університетів, інститутів та соціальних структур державного управління, які створювалися на Заході тривалий час, ключовим компонентам їх становлення та модернізації в Україні.

Романенко Євген Олександрович – Президент Всеукраїнської асамблеї докторів наук з державного управління, д-р., наук з держ. упр., доцент, Заслужений юрист України відзначив у своїй доповіді: «Ґрунтовний, осмислений інтерес до європейського досвіду належного врядування повинен дати можливість не вдаватись до беззастережного його копіювання, а виокремити певні аспекти даного досвіду, які доцільно впровадити в Україні. Адже, як засвідчує історія європейських країн, кожна з них проходила свій власний шлях побудови дієвого місцевого та регіонального врядування, який не був позбавлений певних помилок».

Усі запрошені були одностайними в тому, що, запропоновані під час конференції, рекомендації дадуть реальний поштовх для подальших досліджень та розвитку галузі державного управління в Україні, в цілому.

За результатами проведення заходу планується видання збірника за матеріалами конференції.

Дізнатися можна більше на сайті: http://maup.com.ua/

 

IMG_9793

 

 

IMG_9774

 

 

IMG_9762

 

 

IMG_9764

 

 

 

IMG_9774

 

 

IMG_9796

 

 

IMG_9799

 

 

IMG_9801

 

 

IMG_9802

 

 

 

IMG_9805

 

 

IMG_9806