14 березня 2019 р. на філософському факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл «Державна служба у системі забезпечення національної безпеки України»

1

14 березня 2019 р. на філософському факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл «Державна служба у системі забезпечення національної безпеки України».
Участь у заході взяли  провідні науковці, очільники державних  управлінь та закладів освіти, голови спецрад та кафедр публічного управління і адміністрування, держслужбовці.
В обговоренні актуальних питань, пов’язаних з національною безпекою в контексті реформування державної служби, а також у визначенні стратегічних напрямків підготовки державних службовців у сучасних умовах взяли участь Голова Національного агентства України з питань державної служби України Костянтин Ващенко; радник Міністра Кабінету Міністрів України Тарас Мельничук; народний депутат України, заступник Голови Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Кудлаєнко; Президент Федерації гандболу України Андрій Мельник; директор  Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України Олег Рафальський; декан філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік  НАН України Анатолій Конверський; проректор Міжрегіональної Академії управління персоналом Євген Романенко та інші.

Учасники заходу доповідали про основні аспекти національної безпеки та порядок реалізації обраних стратегій в умовах сучасних економіко-соціальних реалій .  Також, у ході комунікативного заходу учасники звернули увагу на необхідність систематичного аналізу ефективності функціонування державної служби з подальшим інформуванням громадськості про її діяльність, спрямовану на захист національних цінностей і реалізацію національних інтересів.

Є.O. Романенко у своємі виступі акцентував увагу на тому, що саме сьогодні  наша держава зіткнулася із зазіханням на її суверенітет та територіальну цілісність. Це у свою чергу потребує виокремлення ключових напрямів діяльності державної служби, класифікації її основних завдань і окреслення перспективних напрямів для  забезпечення національної безпеки України.