Партнер Всеукраїнської Асамблеї докторів наук з державного управління КазНУ імені аль-Фарабі вперше в Казахстані підготував довідник по медіаграмотності і медіаосвіті.

IMG_8036

 


Партнер Всеукраїнської Асамблеї докторів наук з державного управління КазНУ імені аль-Фарабі в особі вчених: Ахметова Л.С., Верьовкін А.В., Кудабай А.А., Ліфанова Т.Ю., Шорохов Д.П. вперше в Казахстані підготував довідник по медіаграмотності і медіаосвіті. У довідник увійшли не тільки визначення, але і короткі відомості про вчених, які внесли великий вклад в розвиток цього напряму в науці, деякі слова міжнародного і політичного характеру, терміни громадянського суспільства.
Автори-упорядники більше 10 років тому першими в Казахстані стали займатися проблемами медіаграмотності і медіаосвіти. За їхніми плечима за цей період багато опублікованих статей, в тому числі і кілька, індексованих в Скопус, ряд книг і брошур українською, російською та англійською мовами.
У книзі  «Медиаграмотность и медиаобразование. Справочник» – (Алматы: Қазақ университеті, 2019. – 190 с.) – опубліковані понад 500 термінів, які необхідно знати кожному, хто збирається вивчати дану тему. Довідник призначений, в першу чергу, для молодого покоління і всіх тих, хто цікавиться питаннями медіаграмотності і медіаосвіти.
Довідник видано в рамках грантового проекту AP05135021 «Розробка національної моделі казахстанської медіаосвіти в контексті модернізації суспільної свідомості і реалізації пріоритетів” “Мәңгілік ел”»  Міністерства освіти і науки Республіки Казахстан.

 

IMG_8037