Україна, в особі Міждержавної Гільдії Інженерів Консультантів, що її очолює Непомнящий Олександр Михайлович, член Всеукраїнської асамблеї докторів наук з державного управління, першою з пострадянських країн отримала представництво у Європейській Федерації Інжинірингово – Консалтингових Асоціацій

              Міждержавна гільдія інженерів консультантів

               

            Україна, в особі Міждержавної  Гільдії Інженерів Консультантів (далі –  МГІК), що її очолює Непомнящий Олександр Михайлович, член Всеукраїнської асамблеї докторів наук з державного управління,  доктор наук з державного управління,  академік Академії будівництва України,  професор кафедри публічного адміністрування  Міжрегіональної Академії управління персоналом, першою з пострадянських країн отримала представництво у Європейській Федерації Інжинірингово – Консалтингових Асоціацій (далі – EFCA ).

               01 червня 2017 року Генеральна Асамблея EFCA прийняла рішення про прийняття МГІК до складу EFCA. Це відбулося в ході щорічної конференції EFCA, що цими днями проходить у Копенгагені (Данія).

               За словами Президента МГІК, Олександра Непомнящого, представництво Гільдії у діяльності EFCA дозволить суттєво спростити процес налагодження горизонтальних зв’язків між вітчизняними інжинірингово-консалтинговими підприємствами та європейськими колегами. Це дозволить набути новий досвід у сфері надання інжинірингово-консалтингових послуг та застосування на практиці типових форм контрактів.

         Довідково:

         МГІК – незалежне професійне об’єднання, яке діє на принципах добровільності, самоврядності, вільного вибору території діяльності, прозорості, відкритості та публічності, та ставить за мету гармонізацію існуючої в Україні моделі ринку інжинірингових та консалтингових послуг до загальновизнаних міжнародних галузевих стандартів шляхом консолідації науково – технічного потенціалу учасників об’єднання та формування міцного експертного співтовариства, здатного ефективно адаптувати в Україні кращі світові практики. У своїй роботі МГІК керується Статутом та чинним законодавством України.

       EFCA – недержавна некомерційна організація, яка є  єдиною європейською федерацією, що представляє європейську  галузь інжинірингово-консалтингових та суміжних послуг. Обсяг інженерних консультацій, які надають члени національних асоціацій, що входять до складу EFCA, становить понад  150 млрд євро на рік, і забезпечує залучення інвестицій у інфраструктурні і промислові проекти на рівні  близько 1300 млрд євро. EFCA є представником FIDIC у Європі і об’єднує 29 професійних національних асоціацій країн Європейського Союзу.

 

 

0-02-05-563d87b1c06a8fd67a006a71d9fb08604b5ef95e28070f45025c8add17a9ce7c_full