Вітання Президента Асамблеї – Євгена Романенка із Днем Святого Миколая!

Ікона Миколи Чудотворця

 

Шановні колеги!

Вітаю Вас із Днем Святого Миколая!

За історичними переказами, Миколай народився десь між 270 та 286 роками нашої ери в місті Патарі на півострові Лікія, який є територією сучасної Туреччини. Хлопчик був єдиним сином Феофана та Нони — заможних і глибоко віруючих людей. Саме тому вони з перших днів ростили Миколая в релігійній атмосфері й похрестили його одразу після народження, що в ті часи було рідкістю. Коли його батьки померли, він отримав величезний спадок, але не став жити в розкошах, а відзначився неабиякою щедрістю, допомагаючи бідним.
Як розповідає нам історія про Святого Миколая, він був надзвичайно чесною та доброю людиною. Бачачи складне становище, в якому перебували бідні люди, він усіляко їм допомагав. Щоб не принижувати нужденних милостинею, він підкладав свої подарунки їм під двері та вікна. З часом, люди дізналися про доброту Миколая та почали самі до нього звертатися. Існує цікаве пояснення, чому Миколай часто кладе подарунки у шкарпетки – за легендою, він бажав допомогти трьом бідним сестрам, яких через злидні, ніхто не хотів брати собі у дружини. Зовсім бідно жила родина сестер, і Святий Миколай вирішив врятувати їх – він закинув через димохід три мішечки з золотими монетами. Мішечки впали в оселю і потрапили саме до шкарпеток сестер, які їх розвішали сушити перед вогнем.

В цей день прийміть побажання святкового настрою, міцного здоров’я, невичерпної енергії, натхнення i оптимізму!

Нехай це казкове свято покладе початок новим можливостям і досягненням, наповнить життя яскравими подіями і добрими справами!

З повагою,

Президент Асамблеї            Євген Романенко