05 червня 2018 року в Києві, в медіа центрі «Інформатор Київ» відбулася прес-конференція проекту партнера Асамблеї Deadline.com.ua

dav

 

05 червня 2018 року в Києві, в медіа центрі «Інформатор Київ» відбулася прес-конференція проекту партнера Асамблеї Deadline.com.ua.

Мета прес-конференції – презентація проекту Deadline.com.ua створеного для розвитку суспільно-відповідальної журналістики в Україні, підвищення медіа-грамотності населення, щоденної підтримки журналістів, блогерів та громадських активістів, спонукаючи до свободи слова в Україні.

Під час прес-конференції учасники розглянули шляхи розв’язання ключових проблем журналістики в Україні, бажаючи активізувати (мотивувати) державні та приватні засоби масової інформації, навіть у маленьких регіонах.

Зі вступним словом до учасників заходу звернулася Співзасновник та ментор проекту Александра Стельмахова, яка приділила у своєму виступі увагу питанням стимулювання зацікавленості в дослідженнях засобів масової інформації та комунікації.

Чайка Ігор Владиславович, український режисер, журналіст, громадський діяч, Голова Незалежної медіа-профспілки України розповів про те як сьогодні працюють ЗМІ в Україні і що змінилося за останні 30 років в медіа, окреслив актуальні проблеми, з якими стикається журналіст або редакція при створенні репортажів та акцентував увагу на важливості постійного розширення баз даних ЗМІ.

Наумов Сергій, журналіст, користувач ресурсу Deadline.com.ua свій виступ присвятив проблемним питанням прес-служб сьогодні серед яких:

– відсутність єдиної бази журналістів;

– потреба в постійному розширенні баз даних ЗМІ;

– складнощі налагодження  відносин з редакцією.

 

Від Асамблеї у роботі прес-конференції взяли участь її Президент, доктор наук з державного управління, професор, Романенко Євген Олександрович та Виконавчий директор Президії Асамблеї Чаплай Ірина Віталіївна.

У своєму виступі Євген Олександрович зазначив, що, на сьогодні,  розвиток журналістики потребує консолідації зусиль зацікавлених сторін, включаючи органи влади, бізнес-структури, громадськість і громадські організації, освітні та наукові кола і має важливе завдання – забезпечення сталого розвитку України та подолання існуючих проблем в державному управлінні в Україні. Дане партнерство покликано забезпечити умови для досупного обміну досвідом та інформацією з питань розвитку сучасної науки; проводення спільної роботи з підготовки та публікації літератури, її поширення та розповсюдження; з урахуванням різноманітності контекстів, в яких медіа та комунікація мають досвід, сприяти модернізації та євроінтеграції науково-освітнього простору держави.