Вітання Євгена Романенка зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем Українського козацтва та Днем захисника України

Картинки по запросу день захисника україни

 

Шановні колеги!

 

Сьогоднішній день об’єднує величні свята – свято Покрови Пресвятої Богородиці, день Українського козацтва та День захисника України.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці –  велике християнське свято, яке було встановлене на Русі в кінці Х – на початку ХІ століття. За переказами, йому передувала подія, що відбулася в місті Константинополі у Влахернському храмі 14 жовтня (1 ст. ст.) 910 року, де зберігалася велика християнська реліквія – риза Богородиці. Ішла війна, місто було оточене сарацинами і практично уже не могло оборонятися. Під час всенощної, що відправлялася у храмі, юродивий Андрій, якого знали як дуже побожну людину, побачив видіння. Над людьми, які молилися, з’явилася Богородиця разом із ангелами та святими. Вона покрила людей своїм омофором і молилася разом з ними. Юродивий сказав, що бачив Богоматір, яка плакала над людьми і молилася за мир. Віруючі повірили, що Богородиця опікується світом, пильнує людство, застерігає його жити у мирі та спокої. Візантійцям вдалося зняти облогу і перемогти сарацинів. Відтоді і відзначається свято Покрови Божої Матері.

День захисника України є символом вірності військовому обов’язку і стійкості українського народу в боротьбі за свободу і незалежність нашої Батьківщини.

Ми схиляємося перед подвигом земляків, які самовіддано захищали і продовжують захищати свою землю від загарбників і гарантують надійну безпеку Батьківщини в мирні роки, пишаємося мужністю наших воїнів.

У нинішньому положенні Україна показує приклад послідовної миролюбної політики при неухильній рішучості у відстоюванні своїх національних інтересів. Гарантом захисту країни від потенційного агресора є сучасні Збройні Сили, а також інші військові формування.

Бажаю всім міцного здоров’я, миру, добра і нових звершень на благо нашої Батьківщини.

 

З повагою,

Президент ГО «ВАДНД»                         Є.О. Романенко