Щодо участі у Waste Management 2016!

thumb-newsDocument-564x376-db0e

13.09. 2016 Президент Асамблеї – Євген Романенко та учений секретар – Ірина Чаплай прийняли участь у заході Waste Management 2016, який відбувся в Києві, в Торгово-промисловій палаті України. Організатор заходу: компанія «Бізнес-Форум».

Захід спрямований на залучення інвестицій у сферу поводження з твердими побутовими відходами (далі – ТПВ), зміцнення зв’язків, взаємодії, співпраці між представниками сектору: постачальниками обладнання і технологій, операторами ринку, промисловими компаніями ритейлерами, виробниками товарів в упаковці, державними структурами і фінансово-інвестиційними компаніями.

Участь у Waste Management 2016 взяли більше 100 учасників з України, Австрії, Німеччині, Греції, Іспанії, Нігерії, Нідерландів, Норвегії,
Пакистану, Румунії, Туреччини, Фінляндії, Франції, Швеції, серед яких представники державних структур: Міністерство економіки Азербайджану, Дніпропетровська обласна державна адміністрація (далі – ОДА), Київська ОДА, Кіровоградська ОДА, Львівська ОДА, Одеська ОДА, Тернопільська ОДА, Харківська ОДА, Хмельницька ОДА, Чернігівська ОДА, Чаплинська районна рада, Вінницька міська рада, Мелітопольська міська рада, Хмельницька міська рада; представники компаній: ADARCO INVEST, Cross Wrap, Enviroplan, ERK- Eckrohrkessel, HSM, Presona, SUEZ, Tomra Sorting і т.д.

На заході були представлені екологічні технології та інновації українських та зарубіжних підприємств, організацій, які діють у сфері поводження з ТПВ.

Значну увагу, в ході заходу, приділено питанням необхідності переходу України на європейські стандарти збору, переробки та утилізації відходів.

Володарський Станіслав Ігорович – керуючий партнер Бізнес-Форуму, наголосив на тому, що, на сьогодні, потреба в інвестиціях сфери поводження з ТПВ оцінюється Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, Група Світового банку) в 14.3 млрд євро, в тому числі:

  • в модернізацію системи збору, транспортування та захоронення ТПВ – 5.1 млрд євро;

  • в будівництво нових об’єктів переробки – 4.3 млрд євро;

  • в будівництво нових об’єктів поховання – 5.1 млрд євро.

Барінов Максим Олександрович – Начальник управління благоустроєм територій та комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, розповів про те, що Україні необхідно:

  • встановити 58700 контейнерів для роздільного збору сміття;

  • закупити 658 сміттєвозів;

  • побудувати 45 сміттєсортувальних заводів.

Доповідь Лук’янчука Сергія Івановича – Директора департаменту екологічної безпеки України Міністерства екології та природних ресурсів України, була присвячена проблемам управління відходами в Україні. Він зазначив, що в Україні, попри загострення ситуації із відходами споживання, система управління ТПВ працює малоефективно. Позитивні зрушення відбуваються в одній з підгалузей цієї системи – збору та вивезенні сміття, однак, і цих зрушень, вочевидь, недостатньо. Великі проблеми існують із подальшим поводженням з ТПВ, зокрема, їх розташуванням на звалищах, більшість яких є погано облаштованими та переповненими.

  В цілому, захід був динамічий і сприяв плідним дискусіям та обміну думками. Учасникам та гостям заходу вдалось налагодити низку ділових контактів задля обміну досвідом, розширення фахових зв’язків і ділових стосунків, поглиблення участі у відповідних європейських структурах.