Президент Асамблеї Романенко Євген та Виконавчий директор Президії Асамблеї Чаплай Ірина взяли участь у роботі Міжнародного методичного семінару на тему: «Захист об’єктів права інтелектуальної власності від організованих злочинних угрупувань: кримінологічні та судово-експертні аспекти»

Президент Асамблеї Романенко Євген та Виконавчий директор Президії Асамблеї Чаплай Ірина взяли участь у роботі Міжнародного методичного семінару на тему: «Захист об’єктів права інтелектуальної власності від організованих злочинних угрупувань: кримінологічні та судово-експертні аспекти», який відбувся 06 вересня 2018 року. Захід організовано Науково-дослідним центром судової експертизи з питань інтелектуальної власності Мін’юсту, Міжвідомчим науково-дослідним центром з проблем боротьби з організованою злочинністю при Раді національної безпеки і оборони України, Інститутом судових експертиз ім. д-ра, проф. Яна Сехна в Кракові (Міністерство справедливості Польщі), за участі директора цього Інституту Dr hab. Л. Вечорека.

На методичному семінарі розглядалися наступні проблемні питання:

– виклики і загрози об’єктам права інтелектуальної власності з боку організованих злочинних угрупувань в Україні та в Польщі;

– особливості боротьби з підробками і піратством у глобальній мережі Інтернет;

– проблеми захисту програмного забезпечення від організованих злочинних угрупувань в інформаційно-телекомунікаційних системах;

– особливості захисту об’єктів промислової власності у кримінальних провадженнях;

– розрахунок матеріальних збитків від протиправного використання об’ектів права інтелектуальної власності в Україні.

Під час семінару обговорювалися основні аспекти діяльності інституту конфіскації, як ефективного засобу боротьби з організованою злочинністю (на прикладі Польщі).

У наукових доповідях, проголошених на семінарі, піднімалися актуальні питання пріоритетів, методів і форм взаємодії підрозділів РНБО України, науково-дослідних установ судової експертизи (НДУСЕ), правоохоронних органів, вищих навчальних закладів і громадськості в сфері захисту об’єктів права інтелектуальної власності від організованих злочинних угрупувань і ін.

Заходи відбулися на високому організаційному та науковому рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як спеціалістів, так і молодих вчених.

 

mde

 

 

mde