Вітання Євгена Романенка зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем Українського козацтва та Днем захисника України.

Сценарій до Дня захисника України «Сила нескорених»

 

Шановні колеги!

 

Вітаю Вас зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем Українського козацтва та Днем захисника України.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці було встановлено на Русі в другій половині XII століття. Причиною для святкування стало Господнє диво 910 року, опис якого зберігся в житії святого Андрія Константинопольського. У ньому розповідається про подію, коли святий Андрій разом з Єпіфанієм, учнем святого, молилися в храмі. Раптом над ними відкрилося склепіння храму, після чого святий Андрій побачив Пресвяту Діву. Вона почала зі слізьми молитися до Бога за християн і довгий час перебувала в молитві, а потім підійшла до Престолу і зняла зі своєї голови покров, простягнувши його над людьми, які молилися в храмі, захищаючи їх від усіх бід. Ця подія допомогла грекам перемогти сарацинів, а свято стало одним з головних для християн на Русі.

День Українського козацтва – символ мужності, самовідданості, гідності й честі. У цей день ми вітаємо і дякуємо тим, хто захищав, захищає і захищатиме нашу Батьківщину.  Кожен з тих, чиєю справою життя став захист нашої рідної країни, заслуговує найтепліших, щирих слів подяки за свою роботу. У всі часи в Україні незмінною повагою користувалися люди, честь мундира для яких були не просто високими словами. Ми, українці, по праву можемо пишатися захисниками нашої Батьківщини, професіоналами, тими, хто щохвилини стоїть на сторожі нашої безпеки, на сторожі мирного життя наших дітей.

У цей день ми віддаємо данину поваги воїнам, які зі зброєю в руках борються за Батьківщину, вciм чоловікам, завжди готовим стати на захист країни, всім, хто з честю захищає рубежі України, зміцнює її обороноздатність.

Бажаю вам миру, здоров’я і довголіття, бадьорості духу та родинної злагоди, радості і добра!

 

З повагою,

Президент          Євген Романенко